fbpx

Vi elsker rester….

Vi elsker rester hjemme hos os! Og det er der flere grunde til.

Jeg behøver ikke lægge hjernen i blød for at finde på noget helt nyt til aftensmaden.

Det er som regel super hurtigt at tilberede.

Vi udnytter madvarerne bedst muligt, så der ikke går noget til spilde. Det er godt for både økonomien og for at spare på jordens ressourcer.

Og så smager restemad bare tit rigtig godt.

I dag havde jeg nogle slatter af grøntsager og lidt rejer og torskerogn. Så hjalp Linus mig med at piske nogle æg og hælde noget fuldkorns majsmel og rismel i, plus lidt salt og bagepulver og rismælk og vand til en passende konsistens. Og så bagte vi nogle hurtige pandekager – stegt i kokosolie.

Ta Ta…… Aftensmad. Tilsat lidt øko majonaise.

Det kunne sagtens have været endnu mere fancy. Med avocado, rød peber, selleri…… you name it.

Men jeg besluttede mig for, at det her passede lige til os i dag. Og ungerne nød det i fulde drag. De elsker, når de selv  kan stå og vælge, hvad der skal i pandekagen.

Her er en af Majas:

Og ved I hvad….. Jeg lavede så stor en portion pandekager, at nu er der også nok til i morgen…… Så nu tager jeg lige en rest kød op af fryseren….

Så bliver det om muligt endnu mere nemt i morgen 😉

Ideen må gerne stjæles.

Ha en dejlig dag.3 kommentarer til “Vi elsker rester….”

 1. Pandekager virker også fint til morgenmad, skulle jeg hilse fra min 1 årige knægt og sige. Og det gør bestemt ikke noget, hvis man har været overskuds-agtig, og blendet en omgang spinat og puttet det i dejen. I morges fik vi pandekager med blåbær og banan (dog uden spinat) – det var et stort hit 🙂

 2. Lyder sørme lækkert. Er det muligt at få opskriften på pandekagerne, altså blandings forholdene?
  Kh Nanna

 3. Åh Nanna – det er sørme svært. Jeg laver dem altid på slump…. sådan en 8-9 æg, og måske 3 dl mel – alt efter hvad jeg har i skabet….. Jeg bruger fuldkorn og glutenfrit (rismel, boghvede, quinoa……). og så rismælk og vand til passende konsistens.
  Og så putter jeg for øvrigt altid ca 2 spsk bagehusk i. Det giver ekstra fibre og holder godt sammen på dejen. Men vær obs på, at det gør dejen meget tyk i løbet af ca 15 minutter – så der skal måske mere væske i.
  ca 1 tsk bagepulver, lidt salt og kanel og kardemomme efter smag…..
  De bliver aldrig ens…. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen