fbpx

En grøn gave for livet!

Ny opskriftsbog der giver dig superkræfter, så du nemmest finder din families vej til hverdagssundhed

Vi ved alle sammen, at grøntsager er godt for os og vores børn. Vi ved også, at give vores børn gode madvaner allerede fra de er helt små, er noget børnene nyder godt af resten af livet. 

At give dit barn nogle gode vaner med de fantastiske grøntsager, er en gave for livet. Men hvorfor er det egentlig det? Og hvordan gør vi det så nemt og overskueligt som muligt? 

Det elsker jeg at fortælle om, der er så meget god viden og så mange ting vi kan gøre. Derfor har jeg skrevet den her bog sammen med Tina.  

Vi har skrevet bogen til dig. Uanset om du først lige er ved at starte din families rejse mod hverdagssundhed, eller du leder efter det næste skridt på vejen.

Vi var enige om, at det ikke kun skulle være en bog med gode opskrifter til dig!

At blive og være hverdagssund er meget nemmere, når du har den viden og de redskaber du skal bruge, for at kunne skabe og blive ved med at have præcis den form for sundhed i familien, som du kan stå inde for og være stolt af. Vi har samlet en masse viden, men har sat den logisk og nemt op for dig, så du hurtigt får superkræfterne til at gå i gang.

Derfor er vores bog også en god måde at starte hverdagssundheden eller måske lade sig inspirere til næste skridt imod en endnu sundere og gladere familie. 

Med vores bog kan du nemlig:
 • Blive vitamin og mineral-klog 
 • Lære om grøntsagers indvirkning på fordøjelsen og tarmbakterierne 
 • Læse om en indgangsvinkel til dit barns gode og glade måltid 
 • Få inspiration til grøntsager på nye måder til alle dagens måltider 
 • Gå mere i dybden med de 5 grundsmage og hvordan dit barn sanser maden 
 • Minimere madspild og få tips til hvad dine grøntsagsrester kan bruges til i madlavningen 
 • Se en oversigt over, hvornår hvilket frugt og grønt der er i sæson hvornår 
 • Lære en masse fantastiske opskrifter fyldt med lækre og nærende grøntsager; vi har alt fra sund fastfood til de travle dage, madplaner, indkøbslister og opskrifter på lækre søde sager helt uden raffineret sukker
Vil du vide mere? Så bliv her og læs videre. Jeg har meget mere, jeg gerne vil fortælle dig om vores bog og hverdagssundhed. 

Vi vil meget gerne have, at bogen er nem at gå til for dig.  

Vi har derfor delt de første opskrifter op lidt anderledes end du måske er vant til. De er delt op efter den enkelte grøntsag.

På s. 49-50 får du for eksempel opskrifter på sund og lækker mad med butternut squash. Har du smagt Hasselback butternut squash før? Den perfekte balance imellem det knasende ydre og det bløde og søde indre kan altså virkelig noget - også for børnene.

Bagefter deler vi opskrifterne mere klassisk op i måltider.

Her laver vi alt fra cremet grøntsagssuppe, der kan blive elsket af selv det mest grøntsags-skeptiske barn, til kager og bagværk med grøntsager og masser af fiber til tarmene og immunsystemet.  

Formålet med bogen her er at inspirere dig til at grøntsager får en endnu større plads på din families tallerken. Det er nemlig en grøn gave for livet! 

Opskriftsdelen indeholder:

 • Kolde retter med grøntsager
 • Sund fastfood til travle dage
 • Madplaner og indkøbslister
 • Kager og bagværk med grøntsager
 • Sådan bruger du dine rester
 • Grøntsager på helt nye måder
 • Og meget mere
 • Hele 74 opskrifter plus masser af ekstra tips

Bogen har fået overvældende positiv respons fra familier med grøntsags-skeptiske børn (og voksne).

famæble

Signe, mor til en

"Jeg er rigtig glad for det info og de gode tips, der er i starten. Det er nemt og overskueligt.
Derudover er det også nemt og overskueligt, at de efterfølgende opskrifter har en overskrift, som er en grøntsag, hvilket er brugbart, når vi ofte får en grøntsag i vores Too good to go poser, som vi ikke lige helt ved, hvad vi skal stille op med.
Men de opskrifter jeg er startet med at kaste mig ud i er "dip med grøntsager og urter" og så er gulerodskagen m. creme også lavet. Førstnævnte gjorde at et helt fad med gnavegrønt røg ned hos både børn og voksne.
Min datter og jeg har planer om, at den kommende weekendkage skal være Avokado chokoladekagen"

famæble

Tanja, mor til tre

"Rigtig god bog omkring grønt og betydningen af dette - jeg syntes selv jeg går meget op i økologi og miljø (eller prøver) og at undgå madspild, men det var rart at sætte fokus på betydningen for kroppen - ikke kun økologi, men hvor meget grønsager betyder for immunforsvaret.

Jeg har haft meget fokus på vitaminer og mineraler, men mere i form af tilskud en derfra hvor det burde komme (hovedsageligt) fra, nemlig kosten. - Også ift. jeg selv, som ellers ikke er kræsen, men mangler noget variation"

famæble

Pernille, mor til to

"Fordi opskrifterne er overskuelige at gå til og fordi vi kender flere af retterne (fx råkost, suppe og mos) er det ikke så svært at prøve med en ny grøntsag og retterne er desuden smagfulde, uden at det skræmmer en forsigtig 5-årig.

Jeg er vild med at der er forslag til hele måltider med variationer af tilbehør (kød/fisk) og indkøbslister. 

Personligt er jeg glad for forslag til plantemælk og type i opskrifterne, så vi nemmere kan vælge det som alternativ.

Ideen til at gemme rester til fond er virkelig bare toppen, jeg føler at jeg endnu mere bidrager aktivt til mindre madspild"

Pakoras

Pakoras er et rigtig godt sted at starte. Her er crunch, salt, lækre grøntsager og lidt hverdagsmagi. En af de bedste ting ved pakoras er, at du selv kan udelade de krydderier og grøntsager, du ikke vil servere i dag, men i stedet kan vælge hvad end du føler for jer i dag. Skal ærterne skiftes ud med søde majs? Skal der varmes op under middagsbordet med en knivspids chili? I bestemmer! Du kan også finde den her opskrift på s. 60 i bogen, sammen med alle de andre lækre retter.

Det skal vi bruge

½ blomkål i små buketter
1 rød peberfrugt i tynde strimler
1 løg, fint hakket
2 gulerødder, groft revet
2 dl. frosne ærter
1 håndfuld koriander, fint hakket (kan udelades)
4 dl. kikærtemel eller rasp
2 dl. vand
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt ingefær
1-2 tsk. salt

Pakoras_lille

Lad os komme i gang

Mix alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål og pisk så vandet i.

Dejen skal være tyk, men ikke fast.

Kom grøntsagerne ned i dejen og vend det grundigt rundt for at fordele dejen
rundt på alle grøntsagerne.

Form 12 store pakoras med hænderne og placer dem på bagepladen med
bagepapir.

20-25 min. 225 grader.
Server en god salat til.

 

Men hvorfor er sund mad så vigtig? Og hvorfor er det egentlig så svært for børn at spise den gulerod? 

 Vores krop bruger mad til rigtig mange forskellige ting – forskningen opdager stadig konstant nye ting om, hvad mad betyder for vores krop, både i dag og på den lange bane. Sund mad giver dit barn det bedste udgangspunkt, både for dagen i dag men også for livet i det hele taget.  

Så simpelt er det jo egentlig. Det ved vi. Men hvad vi også ved er, at det ikke er lige så simpelt at få fyldt de grøntsagsskeptiske børn op med alt det sunde hver dag. Måske du slet ikke kan få noget grønt i dit barn? Eller måske gnasker din familie gulerødder og agurker i sig, men siger nej tak til alt andet? 

Der er rigtig mange tips og viden at hente i bogen her, der alle sammen er lavet til at hjælpe dig videre i jeres families hverdagssundhed.

Der kan være meget galt med den gulerod!

Det kan være konsistensen, smagen af den rå grøntsag, farven endda. Kærligheden til gulrødder og andre grøntsager kommer ikke altid til dit barn af sig selv, nogle gange kræver det superkræfter!

Uanset hvor I er på jeres rejse mod hverdagssundhed, og hvad jeres næste skridt skal være, så er bogen til jer. 

 Bogen handler nemlig om, hvordan vi får alt det gode og sunde på spisebordet og ned i maverne og arbejde. Og det behøver ikke engang være noget, der tager mange timer hver dag at tilberede. Bogen giver dig de superkræfter du skal bruge, og vi har gjort det hele klar til dig.  

Scroll to Top