fbpx

Tisser dit barn vitaminerne ud?

 

Hejsa

Lige inden jeg starter :). Har du set, at du nu kan tilmelde din email adresse her ude til højre, hvis du ikke vil gå glip af vigtig viden om dit barns sundhed. Det vil sige du automatisk får besked, når der er nye indlæg på bloggen.

 

Får dit barn en vitaminpille?

Jeg synes det er en super god idé, at give sit barn en vitaminpille hver dag!

Så tænker du måske: “Men Anette, myndighederne siger jo, at det ikke er nødvendigt. Vi får nok igennem kosten.”

Sorry – jeg er simpelthen ikke enig!

Først og fremmest: Følger I de officielle kostråd? Ikke ret mange gør.

Og hvor mange spiser helt efter årstiderne, så varerne ikke er transporteret og bearbejdet. Og dyrker måske selv det meste, så det er helt frisk? (jeg kender vist en enkelt familie – og det er ikke min egen……).

Og selvom I måske gør. Så er det sådan, at myndighederne regner dit barns vitamin-og mineralbehov ud efter målestokken ADT (Anbefalet Daglig Tilførsel).

Det er en målestok, som er sat efter: hvilke niveauer af vitaminer og mineraler kan dit barn klare sig med.

Se, jeg synes jo det er meget mere interessant at arbejde med: hvilke niveauer er OPTIMALE for dit barn!

Og derudover er ADT beregnet til helt raske og sunde børn, som ingen ekstra udfordringer har overhovedet.

Summa summarum – vores nuværende levestil giver os ikke de optimale betingelser for sundhed. Så en dagligt multivitamin-mineral er en god støtte til dit barns sundhed.

Børnevitaminer

 

Der er forøvrigt en engelsk undersøgelse, der viser, at en daglig multivitamin-mineral booster dit barns (og din) hjernefunktion.

Og en undersøgelse, der viser at det nedsætter risikoen for at føde for tidligt.

Men hvilken en skal du så købe?

Hvis du køber Livol eller Apovit, ja så tisser dit barn rigtigt meget af det ud igen. Fordi mineralerne ikke er organiske og vitaminerne ikke i naturlig form.

Så selvom de måske ser billigere ud, så er det ikke nogen god investering!

Så du må en tur i helsekosten (der kan du tit få smagsprøver med hjem) eller på internettet.

Husk at spørge til, om de er letoptagelige!

Et af de bedste mærker til børn på det danske marked er: Spektro Kids.

Der står at dosis er 2 stk. dagligt til børn fra 1-10 år. Jeg anbefaler 1 stk. daglig til børn under 5 år. Og 2 stk. dagligt fra 5-6 år og opefter.

(Og bare sådan til orientering, så får jeg absolut ingen procenter af at anbefale forskellige kosttilskud :). Det er faktisk strafbart)

God søndag aften til dig.


7 kommentarer til “Tisser dit barn vitaminerne ud?”

  1. Min datter kan bare ikke lide spektro kids vitaminer (de er også ret store er de ikk?), heller ikke omnimini 🙁 til gengæld elsker hun tutti frutti fra livol og de er næsten de eneste jeg kan få hende til at spise, øv.

    1. Hej Tanja. Ja det kan være en udfordring. Men jeg vil anbefale dig at prøve at få nogle smagsprøver i en helsekost. Og så handler det også lidt om tilvænning! Kh Anette

  2. Må man knuse sådan en vitaminpille og putte på en skefuld smoothie? Til hvor små børn anbefaler du vitaminpiller? Er der specielle produkter til helt små børn (babyer) eller anbefaler du der også spektro?

    1. Hej Karen. Ja du må gerne knuse den. Jeg skriver lige en blog om dit spørgsmål – tak for det :). Kh Anette

  3. Hvilken vitaminpille anbefaler du gravide? Den der hedder baby-me-now lever slet ikke op til selv sundhedsstyrelsens anbefalinger, så den går jeg ud fra ikke er god nok.

    1. Hej Anita. Tak for din kommentar. På det danske marked foretrækker jeg faktisk den almindelige Spektro, som er fra samme mærke som Baby-Me-Now. 2 stk. dagligt, så der er til både mor og baby. Og så suppler med ekstra D-vitamin, fiskeolie og probiotika. KH Anette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen