fbpx

Stop med D-vitamin, når dit barn er 2 år!

Sådan lyder sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Når dit barn er 2 år gammelt, skal du ikke længere give tilskud af D-vitamin.

Jeg må sige, at jeg har svært ved at se hvorfor…..

D-vitaminer vigtigt for utroligt mange processor i kroppen. For knoglerne, immunforsvaret, energidannelsen, nervesystemet mm.

D-vitamin danner vi, når solens stråler rammer huden.

Men nu er det bare sådan, at vi jo her I Danmark giver vores børn flyverdragter på fra oktober til april. Så er der nogle måneder med jakker, termotøj og regntøj. Og til sidst 1-2 mdr. med solcreme! (Solcreme blokerer næsten fuldstændigt for dannelsen af D-vitamin).

Så hvornår er det, at dit barn skal få fyldt sine D-vitamin depoter op? Og selvom du faktisk har et barn, der måske ikke behøver så meget solcreme om sommeren. Så har D-vitamin en halveringstid på kun ca 3 uger. Så ret hurtigt hen på efteråret, kan det begynde at knibe med D-vitamin indholdet i kroppen.

Ergo – jeg anbefaler dig, at du bliver ved (eller starter med) at give dit barn D-vitamin tilskud uanset alder som minimum i vinterhalvåret – men faktisk gerne næsten hele året.

Du kan bruge de almindelige baby-dråber. Eller købe små kapsler, som indholdet kan presses ud af.Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

5 kommentarer til “Stop med D-vitamin, når dit barn er 2 år!”

 1. Jeg tænker også på hvilke mængder du anbefaler til voksne, gravide og børn? For jeg har også hørt at den mængde sundhedsstyrelsen anbefaler på 5 er i underkanten.

 2. Hvor længe vil det være nok at blive ved med at give D-dråberne? Skal man øge mængden på et tidspunkt?
  Er der en solcreme du anbefaler – eller anbefaler du ligefrem at droppe solcremen? Eller er der en faktor der er bedre i andre i forhold til “produktionen” af D-vitamin? Har en datter på 4 mdr og tænker lidt på hvad man skal når det rigtig bliver sommer – altså selvfølgelig skal hun jo ikke sidde lige midt i solen, men man kan jo ikke helt undgå strålerne.
  På forhånd tak for din mening og tak for en spændende og nyttig blog

  1. Kære Karen.
   Tak for din mange spørgsmål. Jeg vil prøve at komme omkring det. Vender tilbage til det med solcremen, når det bliver lidt mere sommer :). Kh Anette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top