fbpx

Er omega 3 og omega 3 det samme?

Omega 3: Jeg fik et godt spørgsmål på bloggen den anden dag, da jeg skrev om fiskeolie.

Hvad med hørfrøolie og hampefrøolie? Er det ikke også omega 3? Kan man ikke spise det i stedet for fiskeolie?

Lad os kigge lidt på det….

Hørfrøolie og hampefrøolie indeholder ganske rigtigt også omega 3.
De indeholder bl.a. omega 3 fedtsyren ALA.

Fiskeolie indeholder nogle andre omega 3 fedtsyrer. Nemlig EPA og DHA.

EPA og DHA er essentielle fedtsyrer og de er fantastisk vigtigt  – ikke mindst for børns udvikling af hjerne, nervesystem, syn mm.

ALA kan omdannes til EPA og DHA, men det kræver at kroppen fungerer optimalt. Der skal bl.a. være bestemte enzymer, vitaminer og mineraler tilstede.
Og så skal der også noget større mængder til.

Så hvis du vil være helt sikker på, at dit barns udvikling bliver optimal, så er det en god idé at den gravide, den ammende og/eller barnet selv får tilført DHA og EPA direkte.

Og så er det super godt at supplere med hørfrø- og hampefrøolier. ALA er nemlig også sundt!. Men jeg vil også anbefale dig at dit barn får DHA og EPA direkte.

omega 3 til børn

Og det kan man altså kun med fisk og fiskeolie. (læs evt. her hvorfor fiskeolie kan være at foretrække frem for fisk)

OG DOG…….

Der er faktisk kommet et nyt produkt på markedet i Danmark, som indeholder EPA og DHA som er udviklet af tang. Og altså ikke af fisk.

Det hedder Alge Omega. Og du kan læse mere om det her.

Så hvis man er veganer, vegetar, raw eller bare ikke kan fordrage tanken om fisk, så kan man altså alligevel nu få tilstrækkeligt med EPA og DHA.

Det er skisme smart.

(Og nej, jeg får ikke procenter af at anbefale kosttilskud. Jeg sælger dem ikke engang. Så er det nemlig forbudt at anbefale dem :)).

P.S. Husk at du kan få helt individuel gratis (og anonym) rådgivning i min brevkasse lige her igennem magasinet Naturli. Hvis du har spørgsmål til dit barns sundhed.Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top