fbpx

Myter i lange baner

Jeg møder tit myter i lange baner. Alle mulige myter om børn og sundhed

Det kan måske ind imellem føles meget rart at have nogle myter at holde fast i. For de kan være med til at friholde mig fra ansvaret……

Som f.eks. myten om at børn, der går i institution skal være snottede hele vinteren….

Myten går simpelthen ud på, at man kan ikke forvente andet, end at der er 11-taller under næserne på børnene fra oktober til april. Altså nærmest konstant.

Og det eneste man kan gøre ved det, er at invitere en vaske-hænder fe på besøg i institutionen og så en masse håndsprit.

Jeg synes, det er en god idé at give børnene nogle gode håndvaske-vaner fra de er helt små. Og håndvask kan bestemt nedsætte antallet af snot-virus. Men det bekæmper ikke rigtigt 11-tallerne til bunds.

Sprit er jeg efterhånden ikke så vild med…..  I hvert fald ikke uden for sygehusene til sådan almindelig brug. Det er ikke særlig sundt at gå rundt og indånde. Og det fjerner altså også vores beskyttende bakterieflora på hænderne.

 

26. marts 2013 012

 

 

 

Men hvad så med den myte? Er der bund i den? Kan vi bare læne os tilbage og sige med stor overbevisning: “Det kan jeg jo ikke gøre noget ved – han går jo i vuggestue……”

Nope – den holder ikke en meter!!

Børns immunforsvar kan bygges op, så de kan modstå de virus og bakterier de møder. Og kun være forkølede/syge max. 1-2 gange om året (eller mindre).

Nøglen sidder i fordøjelsen. Her er nemlig 70 % af immunforsvaret placeret. Og hvis fordøjelsen er i 100 % balance, så er det good bye snot-flod.

Myte aflivet!!!

Good news, hvis du spørger mig 😀Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top