fbpx

Gravide fejlinformeres om medicin.

Må jeg tage medicin som gravid?

Det er et af de emner, der bliver søgt rigtig meget på på internettet.

Og den her undersøgelse viser, at det er at problem at de gravide søger deres information om medicin selv. Fordi de så vælger at lytte til de mest restriktive råd (som ofte ikke kommer fra de offentlige myndigheder, men fra alle mulige andre) og derfor vælger medicin og vacciner fra.

Hmmm. Undersøgelsen siger, at det er et problem. Men er det et problem????

Det kan jeg nu godt finde på at stille lidt spørgsmålstegn ved…..

Som eksempel i undersøgelsen bliver nævnt vaccinen mod svineinfluenza. Gravide der vælger den fra, er i risiko for at få komplikationer, hvis de får sygdommen, står der.

Men hvordan var det nu det gik med den epidemi? Den kom ligesom ikke rigtigt. Okay – det kunne man så måske ikke vide på forhånd. Men kunne man forestille sig, at der faktisk. var andre muligheder end at lade sig vaccinere. For eksempel at styrke sit immunforsvar med veldokumenterede midler som probiotika, D-vitamin osv.

Jeg tænker også, at hvis de gravide rent faktisk fravælger medicin fordi de er nervøse for bivirkningerne – hvor meget har de så brug for den?

Det er selvfølgelig bare en påstand. Og måske kan du komme med et eksempel på noget medicin, som en gravid BURDE ha taget, men fravalgte fordi hun var nervøs for, hvad det kunne gøre ved hendes ufødte barn.

Jeg vil meget gerne høre din kommentar til det.

Jeg synes faktisk, at det er rigtigt POSITIVT at de gravide ikke bare spiser medicin for et godt ord. At de selv opsøger information. Og at de selv tager bevidste valg om, hvad de vil tage og hvilke risici de vil løbe.

I mine øjne mangler der i stedet information til de gravide om, hvor meget de kan styrke både deres egen og fostrets sundhed med naturlige midler.

Som du f.eks. kan læse om i den her blog.

Ha en dejlig dag. Og skriv gerne dine tanker om emnet i kommentarfeltet herunder.4 kommentarer til “Gravide fejlinformeres om medicin.”

 1. Jeg gik ned med stress i dec. 2011 og samtidig opdagede jeg at jeg var gravid. Hele graviditeten var noget at en bølgegang med op og nedture. Sidst i graviditeten mente sygehuset at jeg skulle på antidepresiver. Det ville ikke påvirke barnet på nogen måde, fik jeg forsvoret. Meeen det kunne dog godt være at vi skulle være indlagt lidt længere tid efter fødslen da barnet ville blive født med abstinenser… De to ting hang bare overhovedet ikke sammen i min verden. Hvordan kan et lille foster ikke blive påvirket af sådan en medicin men samtidig have abstinenser af det? Jeg valgte at takke nej, og gik fra sygehuset lige så rådvild som jeg var ankommet. Men fast besluttet på at medicin ikke var løsningen for mig. Så hellere bruge den tid på sofaen jeg nu end havde brug for, for at kæmpe igennem dagen. 1½ måned senere kom guldklumpen til verden og jeg har det rigtig godt i dag 🙂
  Denne løsning vil selvfølgelig ikke være den rigtige for alle, men for mig kunne jeg bare mærke at medicin ikke var svaret.
  Det ville være ønskværdigt om der var andre tilbud end medicin til gravide 🙂

  1. 1000 tak for din kommentar Mette!! Tak fordi du deler din oplevelse. Det er nemt nok at lave undersøgelser…. og skrive blogindlæg…. Men det er jo de “rigtige mennesker” som har stået i problematikken, der er allermest interessante.
   Så mange tak fordi du deler.
   Og jeg kan kun være enig med dig – det giver jo ikke mening…. Stor respekt for, at du tog dit eget valg!
   Og ja – der skulle netop være andre tilbud! Tænk at man ordinerer medicin, men ikke samtaler, retreats, yoga eller andet, der kunne hjælpe mod stress hos dem, der ikke ønsker medicin.

   Kh Anette

 2. Jeg fik svineinfluenza, da jeg var i 14. Uge med mit første barn. Jeg havde fravalgt vaccinen og som jeg havde på fornemmelsen, var svineinfluenzaen ikke værre end en almindelig influenza. Hverken baby eller jeg “tog skade” af influenzaen. Den garanti synes jeg ikke, at jeg havde, hvis jeg havde sagt ja til en vaccine. Da jeg var syg fik jeg af lægen ordineret nogle piller der skulle sørge for at influenzaen ikke bredte sig til hele kroppen (?!?). Dem fik jeg ondt i maven af og plukveer af, så jeg var sikker på at det ikke var godt for babyen og stoppede med at spise dem. Influenzaen var væk efter 5 dage i sengen og ingen omkring mig blev smittet. I dette tilfælde var sund fornuft og mavefornemmelsen vejen frem, fremfor det som medier og læger sagde.

  1. Tak Anne! Fordi du deler din oplevelse. Det er så dejligt at høre fra mødre, som mærker efter og bruger deres intuition og sunde fornuft!
   Og at du endda holdt hovedet koldt, da du alligevel blev “ramt”.
   Vores kroppe kan klare rigtig meget, hvis de får de rigtige betingelser.
   Kh Anette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen