fbpx

Må man give babyer vitaminpiller? Skal man det?

Hvornår skal man egentlig give sit barn en vitaminpille?

Hvor gamle skal de være? Hvad med de helt små børn?

(Er du i tvivl om, hvorfor du overhovedet skal give dit barn vitaminer, så læs bloggen fra den 5. maj her.)

Men hvornår starter du?

Ja – allerhelst skal du have bygget din egen krop op, inden du overhovedet bliver gravid. Og gennem graviditeten er det super vigtigt at give den fuld gas på sunde næringsstoffer – herunder vitaminer, mineraler og fedtstoffer.

Og når du så har født og ammer dit barn – ja så skal de barn have sine vitaminer igennem dig! Dvs. at du skal spise vitaminer, mineraler og fedtsyrer for to! Så der skal faktisk ret meget til. Ikke nødvendigvis dobbelt op på kalorier – men helt klart på vitaminer, mineraler og fedtsyrer.

Men hvornår skal dit barn så have sin egen vitamin”pille”?

Jeg synes det er et godt tidspunkt at starte, når barnet er oppe på at spise 2-3 måltider fast føde om dagen.  For så bliver det som regel ikke ammet helt så meget mere.

Jeg kan godt lide det flydende produkt Kinder Vital til helt små. Jeg starter med 5 eller 10 ml, alt efter hvor gammelt barnet er.

Ja – jeg ved godt, at de skriver på pakken, at det er til børn fra et år. Det er en tekst som de SKAL skrive ifølge lovgivningen.

Og den skal din læge og sundhedsplejerske forøvrigt også give dig. Så derfor vil du med stor sandsynlighed ikke møde denne anbefaling fra dem.

Og det er selvfølgelig vigtigt, at man ikke bare ukritisk giver sin baby en masse kosttilskud! Men nogle kosttilskud er altså fantastiske – også til babyer under 1 år.

Når barnet er blevet omkring et år, er det fint at bruge tyggetabletter, som kan knuses indtil barnet selv kan tygge dem.

Hvilken slags, kunne du også læse om i bloggen fra d. 5. maj.

Og når de bliver 10-11 år, kan de børn, som kan sluge piller eller kapsler, gå over til voksen vitaminer.

Og husk så, at der skal ekstra D-vitamin til! Læs evt. mere i bloggen her.

Husk at du er super velkommen til at kommenterer herunder – også hvis du har spørgsmål. Så svarer jeg – eller tager det op i en kommende blog 😉5 kommentarer til “Må man give babyer vitaminpiller? Skal man det?”

 1. Hej Anette.

  Kan du anbefale noget d vitamin? Syntes også det kunne være interessant med en snak om vacciner. Må sige jeg er i vildrede!! Syntes der er flere og flere der vælger den fra pga. bla. autisme! Har en pige der snart skal have tre måneders vaccine. Det kunne være meget interessant at høre dit synspunkt 🙂

  Tak for en super blog.

  Kh Trine

  1. Hej Trine

   Så længe det er D3 vitamin, betyder mærket ikke så meget. Jeg kan godt lide dem der ligger i små oliekapsler.

   Vedr. vacciner, så har jeg lavet et online webinar om det. Det er gratis og du finder det her: https://s3.amazonaws.com/vaccine/vaccinewebinar(1).mp3

   Men mon ikke også jeg tager det op i bloggen på et tidspunkt 🙂

   I Klub Æblebørn i denne måned er der også et interview med læge og heilpraktiker Anna Iben Hollensberg, hvor vi bl.a. snakke rom vacciner.
   Du er mere end velkommen til at være vores gæst i klubben helt gratis i en måned. http://www.klubaebleboern.dk/

   Mkh ANette

 2. Hej Annette.

  Nu omkring vitaminer og andre tilskud har du også snakket om biogaia. I Matas er de begyndt at sige det skal stå på køl hvilket jeg ikke helt kan forstå – hvad er forskellen om det står på køl eller ej med dråberne og mister de deres virkning hvis de blot står på spisebordet (så jeg husker at give knægten dem)?

  Håber du giver et kort svar.
  Tak for en super inspirerende og lærerig blog 😉

  Mvh Tine Tang

  1. Hej Tine

   Selv tak 🙂

   Producenten anbefaler at de står i køleskab, fordi det giver den bedste overlevelse af mælkesyrebakterierne.
   Men hvis man glemmer dem i køleskabet…. Så er det bestemt bedre at de står fremme på bordet. I køleskabet virker de nemlig slet ikke 🙂

   En måde at huske dem på kunne være, at hænge et billede af dem op et centralt sted.

   Kh Anette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top