Har du lyst til at forkæle din familie i Påsken?
Men uden at det går ud over jeres sundhed og immunforsvar?
Så kommer løsningen her 🙂
En super lækker konfektkage fyldt med smag og næring.
(Opskriften er for øvrigt fra Klub Æblebørns mega lange liste af super lækre, sunde og familievenlige opskrifter.)

Karamel kokoskage med chokolade
Sød, frisk og lækker
Ca. 15 små firkanter
Bund
3 dl mandler
1 dl. Hasselnødder
100 g kokosmel
2 spsk. honning eller kokosblomstsukker
2 tsk. vaniljepulver
2 spsk. kokosolie
Evt. lidt vand
Fyld
2½ dl. dadler – lægges i blød først, hvis de er hårde
Saft og skal af ½ øko citron
1 spsk. Kokosolie
1 tsk. Vaniljepulver
2 spsk. Kokos ”fløde” (det faste fra en dåse kokosmælk)
Evt. lidt vand
100 g chokolade 70 – 85 %
Mandler, hasselnødder, kokosmel og vaniljepulver blendes til den er hakket
helt fint.
Kokosolie og honning tilsættes + evt. vand til massen har samlet sig
Fordeles i et ildfastfad m. bagepapir og bages ca. 15 min ved 200 grader. Må ikke blive mørk
Afkøles
Alle ingredienser til fyldet blendes, kom evt. lidt af iblødsætningsvandet fra dadlerne ved.
Konsistensen skal være blød og cremet uden at være flydende.
Kommes ovenpå bunden, afkøles evt. i køleskab/fryser i 30 min
Chokoladen smeltes over vandbad og fordeles på kagen, drys evt. med kokosmel,
frysetørret hindbær, spiselige blomsterblade eller lignede pynt.
Serveres meget gerne med friske bær
Når chokoladen er fast, skæres kagen i små kvadrater ca. 4 x 4 cm.
God fornøjelse og rigtig god Påske til dig og din familie.

Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.