fbpx

Gravide og hovedpinepiller – vær forsigtig

Må jeg tage hovedpinepiller, mens jeg er gravid?

Ja, der er jo ikke nogen lov imod det. Men man kan også spørge på en anden måde.
Er det en god idé at bruge hovedpinepiller, hvis man er gravid?

En netop afsluttet Norsk undersøgelse viser, at det i hvert fald ikke er nogen god idé at tage hovedpinepiller med indholdsstoffet paracetamol (Pamol, Pinex osv) i længere tid.

Faktisk viste studier, at de børn, hvis mor under graviditeten havde spist mange hovedpinepiller, havde større risiko for adfærdsproblemer, mindre muskelvækst og ringere evne til at kommunikere……

Den norske forsker mener dog stadig at paracetamol er det bedste valg hvis gravide LEJLIGHEDSVIS har hovedpine eller muskelsmerter. Men at man skal være meget varsom med at tage for mange og for ofte.

 

I min optik er paracetamol dog IKKE det bedste valg – heller ikke lejlighedsvist.

Det bedste valg i mine øjne ville være at opsøge en løsning på årsagen! Så hvis hovedpinen er opstået pga muskelspændinger. Så kunne løsningen være massage, kiropraktik, KST eller lign.

Hvis der er muskelsmerter, så mangler kroppen måske magnesium. Eller måske har den brug for noget bevægelse f.eks. i varmt vand.

Der kan også være mange andre mulige årsager, som kan være relevante at kigge på.

Reel smertedæmpende hjælp kan man f.eks. også få med akupunktur el. lign.

Derudover kan smerter og hovedpine jo også være kroppens besked om, at man skal tage den med ro. Og hvis man så tager smertestillende medicin, risikerer man at overhøre kroppens beskeder.

Så gravide – tænk jer godt om med brugen af paracetamol!Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

2 kommentarer til “Gravide og hovedpinepiller – vær forsigtig”

  1. Ja, det er et vigtigt budskab! Jeg er selv gravid og er meget påpasselig med brug af smertestillende. Desværre fik jeg tandpine og måtte tage et par hovedpinepiller efter store overvejelser et par måneder inde i graviditeten. Ellers vælger jeg også helst den naturlige smertelindring;o)

  2. Tak for din kommentar Lisbeth!
    Det er dejligt at høre, at du gjorde dig nogle overvejelser omkring din tandpine og smerten.
    Så man minimere brugen af smertestillende mest muligt.

    Held og lykke med graviditeten :).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top