fbpx

Giver du dit barn tavlekridt som kalktilskud?

Jeg kunne godt lige tænke mig at vende en ting mere omkring det der med mælk.

Det handler om kalktilskud.

For hvis du giver dit barn et tilskud af kalk, er der altså et par vigtige ting du skal være obs på!

Den første ting er, at du altid skal give kalk sammen med magnesium. Magnesium er nemlig nødvendigt for en normal kalkomsætning i kroppen.

Den anden ting er formen på kalken. Den skal nemlig være letoptagelig.

De fleste kalktilskud der sælges i Danmark har kalk i en form der hedder Calciumcarbonat. Det er en uorganisk kalkform som har en meget lav optagelighed i kroppen (sådan ca. 22 %).

Og ja – det svarer faktisk til pulveriseret tavlekridt…….

En bedre form, som er bedre optagelig er Calciumcitrat. Så er der heller ikke brug for helt så store mængder som ved carbonat-formen.

Så tjek lige det kalktilskud du giver dit barn, hvilken form kalken er i (hvis ikke de skriver det, er det ikke et godt tegn!).

Og husk at der også skal være magnesium i.

Derudover er D-vitamin også super vigtigt for kalk-optagelsen. Du kan læse mere om D-vitamin i det seneste blogindlæg.

God søndag aften.

P.S. Du er meget velkommen til at følge Æblebørns gratis nyhedsbrev. Det finder du på www.æblebørn.dk. Hvis du tilmelder dig, modtager du en gratis guide om at booste dit barns sundhed med sunde fedtstoffer.8 kommentarer til “Giver du dit barn tavlekridt som kalktilskud?”

 1. Hej skønne Anette, mine børn får i øjeblikket Cal-Mag+D+K – egentlig ikke pga. kalken, men mere pga. af de 3 andre ting 😉 hvad er dine tanker om K til børn? Tak for skønne klummer. Kærligst Grethe

  1. Kære Grethe. Selv tak. Dejligt at vide, at I kan bruge min tilgang :). K2 vitamin er bestemt godt. Fordi det er med til at transportere kalken ind i knoglerne.
   Det er altid en god ide at tage et multivitamin-mineral som basis. Så man ikke kommer til at rykker for meget på balancen mellem de indbyrdes stoffer.
   Men derudover er det et rigtig godt produkt :).
   Kh Anette

 2. Hej Jeg kan ikke finde et calciumprodukt til børn som indeholder calciumcitrat. Lige nu får de calcium kids fra Solaray men det er jo også calciumcarbonat??

  1. Calcium Kids indeholder delvist calcium carbonat og delvist koralkalk, som er mere letoptageligt. Så du har ret – det er ikke det allerbedste alternativ. Men dog bedre end ren calcium carbonat.
   Lidt større børn kan man give Cal-Mag-C fra Solaray, som er kapsler på citratform (de kan evt. åbnes, hvis barnet ikke kan sluge dem).

 3. Helene Kremmer Andersen

  Hej. Jeg har en dreng på 7 år, der ikke drikker/spiser mælkeprodukter. Vi prøver at give ham kalk i form af en Unikalk Kids tyggetablet, men han kan simpelthen ikke fordrage smagen. Da han godt kan sluge (små) piller, når han ellers skal have medicin, overvejer vi at skifte til hele tabletter. Vil den Cag-Mag fra Solaray, som du nævner ovenfor, være en mulighed? Hilsen Helene

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top