fbpx

Bare giv noget Movicol eller Laktulose….

Har du nogensinde haft et barn med forstoppelse?

Hvis dit barn har fået modermælkserstatning, er der en god sandsynlighed for at du har.

Men også ældre børn kan selvfølgelig blive forstoppede.

Movicol og laktulose er afføringsmidler, der virker ganske glimrende mod symptomet forstoppelse.

De trækker ekstra væske ind i tarmen og gør tarmindholdet blødere og nemmere at komme af med. Det er jo fint. For forstoppelse er noget rigtig hø. Det går ud over appetitten, humøret, trivslen, immunforsvaret og meget mere.

Så Movicol og Laktulose kan afhjælpe det ganske hurtigt. Ingen tvivl. Men……. hvad så når maven er kommet i gang i løbet af en dag eller to? Og hvis man stopper med at give Movicol og forstoppelsen så vender tilbage?

Er det så tegn til bare at gå i gang med Movicol igen?

linus og bedstefar

 

NEJ!!! Det er det ikke!

Det er tegn til, at vi skal have fat i ÅRSAGEN til forstoppelsen!!!

Jeg har så svært ved at forstå, at man bare fortsætter med symptombehandling – uden at tage hånd om den bagvedliggende problematik.

Det er jo NO-WIN-situation. Forældrene skal bruge penge på medicin og barnet går stadig rundt med en ubalance, som senere kan give yderligere problemer (hvilket jeg tit ser).

Hvad er så årsagen til forstoppelse? Det kan være flere ting, så det er bare at gå i gang med at udrede.

Rigtig tit handler det om maden! Ofte intolerancer overfor bestemt fødevarer. Og husk, at slet ikke alle fødevarereaktioner kan måles i blodprøver. Man er nødt til at prøve sig frem (tror jeg laver et blogindlæg om det, en af dagene).

Der er også næsten altid en skæv balance i bakteriefloraen i tarmene.

Der kan samtidig også være skævheder eller ubalancer i kroppen, som kan afhjælpes af kranio sakral-terapeut, kiropraktor eller zoneterapeut.

Dit barns psykiske balance kan også spille ind. Men husk nu at få afklaret alt det fysiske!!!3 kommentarer til “Bare giv noget Movicol eller Laktulose….”

 1. Jeg synes det er problematisk at du som sundheds person og der med en autoritet. Skriver det kan skyldes ubalance eller skævhed i kroppen. Og at det kan klares med kiropraktor, kraniosakralterapi eller zoneterapi. Ingen af de behandlinger er videnskabeligt dokumenteret, tvært imod. Og desuden har de alle tre forskellige og modstridende teorier om hvordan kroppen og lidelser opstår. Og de kan jo ikke alle 3 ha ret. Det svarer lidt til at være buddist muslim og scientolog samtidig.

 2. Hej Jacob

  Tak for dit indlæg.

  Jeg vil gerne svare på det.

  Kiropraktik er jo en offentlig anerkendt og drevet uddannelse.
  Zoneterapi er godkendt af sygesikringen.
  Så langt er kranio sakral terapi ikke kommet (endnu ?).

  Men alle tre behandlingsformer har gode resultater med at behandle børn med forstoppelse.

  I mine øjne, kan alle tre (og mange andre) sagtens have ret samtidig. Der kan både være mulige årsager i meridianbaner (zoneterapi), skævhed af knoglerne (kiropraktik), og ubalance i det kranio-sakrale system. Det ene udelukker på ingen måde det andet.

  I forhold til min autoritet som “sundhedsperson” er jeg helt enig med dig i, at den skal jeg være meget bevidst om.
  Jeg er forpligtet til at arbejde med omhu og samvittighedsfulgt.
  Og det gør jeg i mine øjne i særdeleshed, når jeg anbefaler at man ikke kun symptombehandler børn, men også finder årsagen til problemerne.
  Og får undersøgt barnets fysiske tilstand grundigt.

  Jeg synes især der mangler en stor anerkendelse af, at fødevare-reaktioner er meget andet en IgE-allergi. Og at bakterie-balancen i fordøjelsen spiller en stor rolle.
  Bakterieflora er et område, der er særdeles velundersøgt i videnskabelige undersøgelser. Og alligevel bliver et ikke anvendt særlig meget.

  For mig handler det først og fremmest om, at der går en masse børn og familier rundt, som får påvirket deres sundhed og ikke mindst livskvalitet. Og dem vil jeg som sundhedsperson rigtigt gerne hjælpe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen