fbpx

Dit barn får ikke nok…….

Den mad, du giver dit barn duer ikke!!

Dit barn bliver ikke dækket ordentligt ind med den måde, I har valgt at spise på!

AV – den gør ondt  🙁

Især hvis den bliver serveret af læger, sygeplejersker og sundhedsplejersker.

Og man oven i købet er førstegangs forældre til en lille pige, som lige fra starten var lidt lille og havde en sart mave.

Sådan en familie har kontaktet mig i sidste uge.

De skriver bl.a. sådan her:

“Vi skriver til dig om hjælp, fordi vi er meget i tvivl og op imod det danske sygehus væsen. 

Mangler råd og ballast til at vide om vi er på sikker grund. 

 Vi føler os så meget splittet og revet over, for at gøre det bedste for vores datter  og bliver indimellem usikker, når autoriteten sætter sig op imod den overbevisning som vi har. “

De giver ikke deres datter komælksprodukter og gluten. Fordi de selv har oplevet, at det giver dem fordøjelsesproblemer mm.

De føler sig hele tiden nødsaget til at forsvare deres valg! Når læger og sundhedsplejersker bliver ved med at sige til dem, at et lille barn har brug for komælk og gluten!

De siger forøvrigt også til dem, at de skal give deres datter laktulose på fast basis. (læs evt. mit blog indlæg her om det) .

Jeg er helt uenig i, at komælk og gluten er livsnødvendigt for børn (og voksne). Hvis menneskeracen var så sårbar, at den var afhængig af helt bestemte fødevarer – så var vi uddøde for længst!

Min Æbledreng Linus for knap 2 år siden.

(Linus og jeg for knap et år siden. Min super sunde dreng, som stort det ikke har fået komælk, fordi  vi i familien har tendens til at få dårlig mave af det.).

Komælk indeholder ikke noget, som vi ikke kan få andre steder fra! Og gluten da slet ikke. Komælk er fint, hvis man kan tåle det og kan lide det – men det er på ingen måde nødvendigt.

Den lille pige bliver forøvrigt også stadig ammet. Så hun har slet ikke nogen problemer. Og selvom hun ikke blev ammet, så kunne hun sagtens dækkes ind med næringsstoffer alligevel.

Jeg synes det er virkelig ærgeligt, at sådan en familie får unødige bekymringer i rygsækken fra lægerne- i stedet for en kompetent vejledning i, hvad de skal være opmærksomme på ved en gluten og mælkefri kost.

Men jeg er super glad for at de har fundet mig. Og at jeg nu har muligheden for at vejlede dem og give dem redskaberne til at sørge godt for deres datter, samtidig med at de kan få ro i sindet.

I love my job 😀

 (P.S. – jeg har fået en facebook knap øverst på siden. Jeg vil blive super glad, hvis du har lyst til at dele.)Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

2 kommentarer til “Dit barn får ikke nok…….”

  1. Hej.
    Jeg har en datter på snart 5 år som aldrig har fået direkte komælk da både hendes far og jeg tit blev rigtig syge som børn af det.
    Hun er i helt normal størrelse 🙂
    Og hold op en kamp det også har været for os at fortælle det højt.
    Men…jeg “tror” heller ikke på komælk – ingen gude-drik der.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top