fbpx

Den bedste vitamin til gravide

Så kom den:

Den bedste multivitamin til gravide i min optik

 

Jeg har været med til at udvikle Omnigravid sammen med Biosym og jeg er virkelig glad for resultatet.

 

Hvis du bare vil have det hurtige overblik over, hvorfor jeg  Omnigravid er min yndlingsmultivitamin til gravide.

(du får mere uddybning længere nede)

Den er:

Letoptagelig.

Med naturidentiske vitaminer og organiske mineraler i et bredt kompleks med 14 forskellige vitaminer og 11 mineraler og cholin.

Med 400 mcg folsyre.

Med ikke-for-højt A-vitamin.

Med iod (bidrager til hjernens funktion)

Med cholin som en særlig vigtig ingrediens.

Med letoptage og “mave-venligt” jern.

Helt vegansk, så alle kan bruge den.

 

Den hedder Omnigravid

 

 

 

 

De lidt nørdede forklaringer på, hvorfor Omnigravid er noget særligt:

 

Letoptagelige vitaminer og mineraler. Formen på vitaminer og mineraler har stor betydning for, hvordan de optages i kroppen og sendes ud i cellerne, hvor de skal virke. Mange vitaminer især i supermarkedet, men også på apoteket og andre steder, er ikke på en letoptagelig form. Det betyder at kroppen ikke får den fulde effekt af næringsstofferne.

A-vitamin. A-vitamin er vigtigt for bl.a. immunforsvar og slimhinder. Studier har peget på, at for højt A-vitamin indtag under graviditeten kan være skadeligt. Omnigravid er tilpasset dette med et moderat indhold på 400 mcg A-vitamin.

Folsyre (B9-vitamin). Folsyre har vist i studier at være vigtigt for at undgå fosterskader. Det anbefales at gravide indtager 400 mcg dagligt. Nogle gravid-vitaminer har B9 tilsat i form af FOLINsyre eller ren folsyre uden en methylgruppe . Folinsyre er en syntetisk form for B9. I Omnigravid er tilsat methylfolat, som gør folsyren letoptagelig.

Iod. Iod  er et lidt overset mineral i Danmark, når det kommer til gravide. Det har bl.a. stor betydning for udvikling af hjernen. Andre steder, som f.eks. New Zealand, anbefaler man særligt iod tilskud til gravide.

Cholin er et vitaminlignende stof som bl.a. kan have betydning for hjernens funktion. Et studie fra 2022 har vist, at mødre med ekstra indtag af cholin gav effekt på børnenes opmærksomhed, problemløsning og hukommelse ved 7 års alderen. I USA anbefaler sundhedsmyndighederne at gravide indtager minimum 450 mg dagligt. OmniGravid bidrager med 120 mg pr dagsdosis (2 tabletter). Dette kan f.eks. suppleres med cholin fra æg der indeholder ca 125 mg pr æg eller med lecithin (f.eks. Biosym lecithin granulat) som også er en god kilde til cholin.

Jern, der ikke optages nemt i kroppen, kan have tendens til at give maveproblemer. Omnigravid indeholder organisk-bundet jern kaldet Ferrochel®, der er et effektivt og ”mave venligt”og som er klinisk dokumenteret.

 

Hvad har du ellers brug for som gravid?

 

Du kan med stor fordel kombinere Omnigravid med gode omega 3 fedtsyrer.

Omega 3 fedtsyrerne DHA og EPA er ultra vigtige for dit barns nervesystem, hud, immunforsvar med mere.

Studier har vist at tilskud af omega 3 fedtsyrer under graviditet har mange positive effekter.

Du kan f.eks. kombinere med Omnivegan Omega-3. Tag gerne 2 kapsler dagligt for at dække både dit eget og dit kommende barns behov.

 

Og fra 10. graviditetsuge kan du supplere med OmniJern, der har den samme letoptagelige jernkilde, så du får de 40 mg der anbefales.

 

 

Tag også meget gerne et tilskud af probiotika. 

 

Støt dit kommende barns sundhed

 

Når du sørger for et optimalt indtag af vitaminer, mineraler fedtsyrer og gode bakteriestammer, så giver du dit kommende barn fantastiske muligheder for at blive sund og rask.

Du giver nervesystemet, immunforsvaret, hjernen, huden, kroppen, cellerne de ultra-vigtige byggesten, som det har brug for.

Så dit barn får den bedst mulige start på livet.

 

 

Indlægget her er en del af en marketings-aftale mellem mig og Biosym.

Jeg går ind for fuld åbenhed.

Jeg sælger ikke produkter og får heller ikke procentvis betaling pr salg.
Jeg er med til at udbrede kendskabet til Omnigravid og hvad der gør det særligt godt i min optik.

Jeg LOVER at jeg ikke skriver noget, som jeg ikke 100 % kan stå inde for.

Jeg har virkelig manglet det her produkt på markedet i mange år.

Og jeg er SÅ glad for, at gravide i Danmark nu endelig kan få et produkt, som er bredt sammensat, letoptageligt og med både iod, cholin og folsyre.

 

 

 

Anette Straadt

Naturlig sundhedsplejerske, klinisk kostvejleder, børnesundhedsvejleder 

Scroll til toppen