fbpx

3 effektive tips til at slippe gennem vinteren uden snot og sygdom

Dryp, dryp, dryp…

Kan du høre det?

Regnen drypper

Og 
næsen drypper…

Dernæst kommer måske hosten og feberen.

Æv

Men du kan faktisk gøre noget for at undgå at I bliver ramt af snot og hoste i jeres familie. 

Immunforsvaret bor i kroppen. Kroppen bliver bygget af det, du putter ind i den. Og kroppen påvirkes af omgivelserne. Derfor kan du selvfølgelig styrke dit barns immunforsvar, så det kan nedkæmpe de sygdomsfremkaldende bakterier og vira inden de sætter sig for godt fast. 

Her får du 3 effektive tips til at få hele familien igennem vinteren med et stærkt immunforsvar.

Basis er selvfølgelig en sund varieret kost. Men derudover:

 

  • Tank hele familien godt op med D-vitamin. Alle skal som udgangspunkt have tilskud fra september til april hver dag. I kan bruge dråber, spray eller kapsler.D-vitamin er uhyre vigtigt for immunforsvaret.
  • Boost jeres fordøjelse med gavnlige bakterier hver dag. Særligt effektivt er probiotika-tilskud (gavnlige tarmbakterier som tilskud). 70-80 % af immunforsvaret sidder i fordøjelsen, så derfor er det et vigtigt sted at sætte ind. Studier har vist stor effekt af probiotika på immunforsvaret. Vælg et produkt, der passer til barnets alder.
  • Prioriter søvnen meget højt. For lidt søvn presser immunforsvaret meget. Mange voksne har brug for 8 timers søvn, mindst, om vinteren, men får alt for lidt. Mange skolebørn – især de lidt større får også alt for lidt søvn. Husk at få telefoner/tablets ud af værelset, når der skal soves. Husk at sætte al elektronik på night shift/rødt lys mindst to timer før sengetid. Hjælp børn i alle aldre til bedre søvn med et stabilt blodsukker, magnesiumcreme og omega 3-fedtstoffer. Læs evt mere her.

Vil du slippe for snot, eksem, forstoppelse, refluks med mere?
Kom med i Sunde Børns Verden.

Her får du nøglerne til, hvordan dit barn bliver sund, rask og fyldt med livsglæde.
Du får inspiration, hjælp fra eksperter og meget mere.
SE HER

Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top