fbpx

IS og MAJONÆSE

                                                      

Det kan man da ikke servere for børn! Og da slet ikke til morgenmad. Nu har du da vist fået solstik kære sundhedsplejerske. Jeg troede at du var sådan en, der gik op i sundhed?

Jeg ved det godt – det er måske ikke lige det, der står i de gængse anbefalinger fra sundhedsstyrelsen, men der er faktisk en mening med galskaben.

Morgenmad skal gøre dit barn klar til en dag med udfordringer, leg og læring. Der er brug for morgenmad, der holder blodsukkeret stabilt langt op af dagen og giver energi til alle aktiviteterne.

Og her er der rent faktisk meget godt at hente i is og majonæse. Hvis du altså vælger at servere det på den her måde. Og det er selvfølgelig ikke helt lige meget, hvad der er for noget is og majonæse.

Opskriften får du her:

En æggemad på rugbrød med majonæse og f.eks. agurk oven på.

Plus en is, lavet at en rest smoothie, der er blevet frosset ned i is-pinde forme, som du kan købe i enhver isenkramforretning.  

Og hvad er så fidusen ved det? Jo altså.

Rugbrød indeholder godt med fuldkorn. Fuldkorn har masser af fibre, der er godt for tarmsystemet.
Æg indeholder både protein og fedt. Det er godt for muskler og blodsukkerbalance.
Økologisk mayonaise lavet på koldpresset olie. De sunde fedtstoffer er godt for blodsukkeret, fordøjelsen, huden og meget mere.
Smoothie f.eks. lavet på: frossen banan, kakao, kanel (stabiliserer blodsukkeret), lidt peanutbutter, vanilie, frosne broccolibuketter (kan hverken ses eller smages), mælk eller sojamælk/rismælk. Blendes og fryses ned.

 

På den måde spiser dit barn en masse sunde madvarer, som samtidig er super lækre og børnevenligt pakket ind.
Prøv engang at sende dit barn i skole eller børnehave på den her power-morgenmad.
Og mærk forskellen! Især hvis han er vant til at spise cornflakes med mælk. Eller boller med ost. Eller havregryn med rosiner.

Det kan jo godt ske, at du vil få en kommentar fra pædagogerne om, at din søn sagde noget om, at han havde spist is til morgenmad?? Så kan du jo vælge, om du bare vil smile og sige: ”ja, det var lige det, vi havde tid til her til morgen”.

Eller om du måske vil dele opskriften med dem og de andre forældre. Så vil du måske endda opleve, at pædagogerne om nogle uger kommer og takker dig for, at alle børnene nu er blevet meget nemmere at have med at gøre om formiddagen. Det er nemlig en dejlig sidegevinst ved at have et stabilt blodsukker lige fra morgenstunden. (Husk også bare at lave en portion til dig selv).Scroll til toppen