Kage er et hit
Kage med frosting er et ekstra hit
GRÆSKARKAGE med frosting er et EKSTRA ekstra hit – for der sniger du nemlig nogle vigtige vitaminer, mineraler og fibre med ind samtidig.
Hokkaido græskar indeholder bl.a. A-vitamin, B-vitaminer og kalium.
Se opskriften lidt længere nede på siden her.
Kunne du godt bruge 73 lækre opskrifter mere, der på en lækker og skøn måde lokker hele din familie til at guffe grøntsager i lange baner?
Så er du heldig.
Lige nu – februar 2021 kan du HELT GRATIS få dit eget eksemplar af denne eksklusive e-opskriftsbog
Den er fyldt med MEGA lækre og børnevenlige opskrifter med grøntsager:
- Kolde retter
- Brød og kager
- Dip
- Middagrester
- Fastfood
- Og meget mere
Du henter din opskriftsbog lige her i Sunde Børns Verden.
Det er HELT GRATIS for dig at melde dig ind.
Du er med gratis i 30 dage.
Herefter udløber dit abonnement AUTOMATISK.
Du skal altså ikke gøre noget aktivt – det udløber bare. Sådan. Nix weiter.
(med mindre du gerne vil fortsætte selvfølgelig – men så skal du gøre noget aktivt for det)
Du får adgang til Sunde Børns Verden lige her. KLIK HER
Og her kommer så opskriften
GRÆSKARKAGE MED FROSTING
150 g rørsukker
100 g smør/kokosolie
3 æg
280 g græskar (gerne økologisk hokkaido, så kan skrællen bruges)
1 god tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1 god nip stødt ingefær
1/3 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
200 g mel – gerne fuldkornsmel
Frosting:
250g flødeost eller øko. smør /smørblok
180g flormelis – evt Sukrin flormelis
1 økologisk citron – skallen og evt lidt saft
Tænd ovnen på 175 grader varmluft og lad en bageplade stå derinde i midten af ovnen.
Pisk sukker og smør sammen i en skål.
Tilsæt æggene og pisk igen.
Riv græskar groft og kom i dejen (jeg bruger også skallen).
Kom så mel, bagepulver, krydderier og salt i og rør dejen sammen en sidste gang.
Tag en springform og beklæd den med bagepapir (min måler 22 cm i diameter).
Stil kagen ind på bagepladen og lad den bage i ca. 35 minutter – til du kan stikke i den uden at der hænger dej fast.
Lad kagen køle af imens du laver din frosting:
Bland de 3 ingredienser i en skål.
Du kan bruge lidt af saften fra citronen også, men ikke for meget, da din frosting risikere at bliver for tynd.
Kom frosting på den afkølede kage.
NYD 🙂
Anette Straadt
Din naturlige sundhedsplejerske
Hej Anette,
Tillykke med din nye hjemmeside. Hvordan “river” du det bløde inde i græskarret i græskarkagen? 😊kh Mia
Hej Mia
1000 tak 🙂
Ift græskar. Jeg skærer det rå græskar midt over tager kerner ud, og skærer i stænger og river på den grove plade i foodprocessor. Jeg tænker også at det bare kan hakkes i foodprocessor med kniv (dog nok mindre nemt med skallen)
Bh Anette
Tak😊Jeg har ikke nogen foodprocessor med rivejern. Men jeg prøver med et manuelt rivejern.
God plan 🙂 Og eller prøv med en minihakker, hvis du har sådan een.