Chokolademousse kan de færreste børn stå for. Og hvis det så samtidig er en sund og lækker og chokolademousse, ja så er moderen også glad 🙂
Det serverede jeg faktisk som eftermiddagsmad til mine 3 børn i går.
Jeg var dagens mor i chokoladesovs. Mens jeg stod og smilede over alle de sunde fedtsyrer, som mine unger guffede i sig.
Bare rolig – det er ikke en af de opskrifter, hvor du skal bruge timevis i køkkenet. Det er super hurtigt. Ellers ville det nemlig ikke fungerer her hjemme hos mig.
For med én voksen og tre eftermiddags-sultne børn, så skal der ret hurtigt noget mad på bordet, når vi kommer hjem.
(Og ja – mine børn må gerne spise en masse om eftermiddagen. Når jeg bare ved, at det er sund og nærende mad de har spist, så er jeg ikke så bekymret for, hvis de ikke spiser så meget til aftensmad).
(Jeg fik desværre ikke taget et billede af det, så I får bare lige et hyggeligt have-billede af Linus i stedet)
Nå – tilbage til “opskriften”:
2 modne bananer moses med gaffel. Der tilsættes kakaopulver (ren kakao) efter smag. Evt lidt. stevia (eller andet naturligt sødemiddel) og 1 spsk hørfrøolie eller hampefrøolie.
(Hørfrøolie og hampefrøolie indeholder ret store dele af omega 3 fedtsyren ALA.)
Det hele røres sammen og smages godt og grundigt til af kokken 😉 . Inden det serveres for de lækkersultne børn.
Sådan!
Opskriften kan selvfølgelig sagtens udvides med vaniliepulver, lidt peanutbutter, lidt kanel eller hvad I nu kan finde på. Hvis du finder på noget rigtig lækkert og nemt, så smid gerne en kommentar herunder.
God appetit.
En opskrift der helt klart skal prøves… 🙂
Men vil lige høre hvad er forskellen på de kunstige sødemidler og de naturlige…? havde endeligt efterhånden fået det indtryk at alle sødemidler var skadelige…?
Har en super god opskrift på kanel snegle uden sukker….
25-30 snegle
Dej:
1 dl æblemost
2 dl lunkent vand
15 g gær
1 tsk fint havsalt
25 g olie
200 g fuldkorns speltmel
350 g hvedemel (ølands smager fint i)
Fyld:
150 g udstenede dadler
½-1 dl vand alt efter hvor tørre de er
25 g hakkede mandler (fint men stadig med lidt bid)
1 æble
50 g plantemargarine, eks. AMA Økologisk uden mælkebestanddele
2 spsk stødt kanel
Dej: Gæren røres ud i væsken og de andre ingredienser tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage, da det svinger hvor meget mel en dej kan tage. Æltes godt og stilles til hævning et lunt sted i en times tid.
Fyld: Dadlerne koges med vandet i 5-10 minutter og blendes med stavblenderen. Hvis det er meget tørre dadler, kan det være nødvendigt med den dobbelt mængde vand. Æbles rives og blandes med dadelpureen sammen med plantemargarine og kanel.
Dejen æltes igennem efter endt hævning og rulles ud i et stort rektangel. Rul dejen så tyndt som muligt. Fyldet fordeles over dejen i et ensartet lag og dejen rulles sammen på den lange led til en roulade. Skæres i ca. 1½ cm brede skiver med en skarp kniv og lægges på bagepapir på en bageplade. Tryk dem lidt fladere og lad dem efterhæve ca. 20 minutter mens ovnen varmer op.
Bages ca. 15 minutter ved 200 grader.
Tak Marie Louise. Hvor er det sødt af dig at dele en opskrift!
Jeg vil helt bestemt blogge lidt om sødemidler i næste blog!
Kh Anette
I stedet for margarine kunne man bruge Smør eller kokosolie. Jeg har skrevet lidt om margarine her.
Chokolademoussen kan også laves på avokado i stedet for banan, eller halv halv :o)
God idé at skrive om sødemidler næste gang Anette ;o)