fbpx

Vejen til dit barns hjerneudvikling går bl.a. gennem maven

Det er miraklet over alle mirakler…. at 2 mikroskopiske celler kan slutte sig sammen, vokse og til sidst blive til et vidunderligt barn…..

Det skønneste barn med ører, hjerte, hud, knogler, binyrer, øjenbryn……..

Og ikke mindst med en hjerne…. En giga kompleks hjerne, som ydermere fortsætter med at udvikle sig i mange år efter fødslen.

Hele processen bliver ofte præsenteret som noget, der bare sker….. Og det gør det jo på sin vis også. Men vi kan faktisk påvirke processen en del.

Vi kan f.eks. sørge for at tilføre de bedste byggesten i form af DHA og EPA fedtsyrer, som er vigtige ikke mindst for nervesystemet.

Og så kan vi også medvirke til at få dannet et bakteriemiljø, hvor kroppen og også hjernen fungerer bedst muligt.

Denne undersøgelse på mus har vist, at det faktisk styrker hjernen – også på sigt, hvis de tidligt i livet fik en tilførsel af prebiotika (mad til de gavnlige tarmbakterier).

Spændende 🙂 – ikke mindst fordi andre undersøgelser jo netop også har vist sammenhæng mellem tarmens miljø og hjernens funktion.

Så hvordan optimerer du dit barns tarmflora?

Sørg for at der er både gode bakterier ( fra f.eks. yoghurt, surkål, kefir eller et tilskud af probiotika) og gode fibre til at føde dem med i dit barns kost.

De gode bakterier kommer nemlig ikke bare af sig selv i den måde vi har indrettet os på i dag.

Og så må man gerne være lidt loose ift hygiejnen – når alle er raske og man er sammen med de mennesker, man lever med til dagligt. Ingen grund til at få udryddet alle de gode bakterier i hverdagen.

Den gode bivirkning er, at det samtidig styrker immunforsvaret!

Find meget mere vigtig viden i min bog her:

NATURLIGT_SUNDE_BORN_forside_xxHusk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top