fbpx

Sund og skøn graviditet

I weekenden landede der en bog i min postkasse.

“Ser jeg tyk ud i den her mave? Den ultimative guide til en sund og skøn graviditet”.

Den er skrevet af Marie Steenberger, der er ernæringsekspert, forfatter og mor til to.

bog

Og det er en rigtig fin bog!

Jeg må sige, at jeg synes det er skønt med en bog, der sætter fokus på, hvad ernæring og kropsbalancen betyder for både mor og barn.

Og jeg er rigtig glad for, at Marie også har fokus på, hvad mors kost betyder for ammemælken. Det er nemlig et ret overset emne i den almindelige ammevejledning.

Bogen handler altså både om mad, vitaminer, fedtstoffer. Men også om tanker, overbevisninger og bevægelse. Den kombination kan jeg rigtig godt lide. Sundhed er jo mange ting og alt påvirker hinanden.

Og der er en del skønne opskrifter fordelt på hvert graviditets-trimester. Opskrifter som både er lækre og næringsrige fordi de bliver lavet af gode råvarer.

 

Når det er sagt, så må jeg dog også nævne, at jeg ikke er helt 100% enig i alle bogens anbefalinger. F:eks. skriver Marie at kure, der udelukker mælk, er en “uheldig trend”. Der er mine holdninger lidt mere nuancerede.

Og jeg er f.eks. heller ikke enig med hende i, at vegetarer bare kan spise rapsolie, hørfrø og valnødder for at få omega 3 nok i form af DHA og EPA. Med min viden vil jeg i stedet anbefale dem et vegetabilsk DHA/EPA tilskud, da man slet ikke kan være sikker på, at olierne og nødderne omdannes tilstrækkeligt i kroppen.

 

Men alt i alt er det en rigtig fin bog, der kan være med til at øge fokus på, hvor vigtigt det er, at den gravide tænker i sund ernæring – både for egen og for barnets skyld.

Og som sagt er det et noget overset emne i den almindelige vejledning til gravide. Så derfor hilser jeg bogen meget velkommen!

Bogen udkommer d. 2. oktober 2014 på Peoples´s Press.Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top