fbpx

Kejsersnit giver dit barn større risiko for allergi.

Børn, der fødes ved kejsersnit har større risiko for flere sygdomme. En af dem er allergi.

Og hvordan kan det så være?

Børn, har en steril tarm, når de ligger i mors mave. I forbindelse med fødslen begynder de at opbygge den tarmflora, som senere skal udgøre mindst 70 % af deres immunforsvar.

Så det er faktisk et ret afgørende øjeblik!!!

Hvis man bliver trukket ud gennem maveskindet. Så møder man ikke de bakterier, som man er beregnet til at møde – nemlig skedens bakterier. Man møder i stedet hudbakterier (og måske lidt fra lægen og sygehuset mm).

Og det giver simpelthen færre af de bakterier, som f.eks. beskytter mod allergi.

Jeg har fortalt om det her, til rigtigt mange gravide og til forældre, som har været til mine foredrag.

Næste gang jeg holder et foredrag (som forøvrigt er på mandag kl 18. hos Babysam i Ålborg, hvis nogen skulle have lyst – det er mest for gravide). Så vil jeg fortælle, at der nu er svenske og skotske forskere, som underbygger det her. Det kan du læse om her.

Det er altså ikke bare noget helsebranchen bare går og finder på for at sælge probiotika (gavnlige tarmbakterier).

Den er god nok!

Og derfor er det så faktisk en rigtig god idé at spise probiotika  – både for den gravide og det nyfødte barn. Især hvis der er kejsersnit indblandet.Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top