fbpx

Jeg ved at det er spændende, men vent!!!

De fleste baby-forældre synes det er rigtigt spændende, når det er tid til at introducere deres guldklump for fast føde.

Det er som en ny verden, der åbner sig, når man skal i gang med en lille teske og noget grøntsagsmos og lidt frugt. Og det er sjovt at se, hvilke ansigtsudtryk der kommer frem på babys ansigt, når det første gang smager avocado.

Mange forældre har også en forhåbning om, at når barnet kommer igang med at spise fast føde, så vil det måske komme til at sove lidt mere om natten og måske bliver knap så afhængig af mor.

Så jeg kan godt forstå at det kan virke fristende at gå igang, når barnet er 4 mdr. gammelt og når nu der står i bøgerne, at man kan starte på fast føde mellem 4 og 6 mdr.

Og jeg har også hørt en del forældre fortælle, at deres sundhedsplejerske har tilskyndet det ved 4 mdrs alderen.

Men jeg må bare sige: VENT!!!

VENT med fast føde til dit barn er omkring 6 mdr. gammel.

Babyens tarmsystem er umodent og tarmen er faktisk “utæt” i starten. Hvis man starter for tidligt, øger man risikoen for, at fordøjelsen ikke kommer til at fungerer optimalt.

Og fordøjelsen er bare NØGLEN til hele dit barns sundhed!! Her sidder bl.a. 70 % af immunforsvaret.

Tjek også den her undersøgelse, der viser, at hvis du starter for tidligt, så øger du dit barns risiko for diabetes.

Ja – det er krævende at amme sit barn/give det flaske og skulle op om natten osv. i mindst et halvt år. Men det er bare en utrolig vigtig investering i dit barns liv.

Og faktisk opdager de fleste, at det ikke gør den store forskel på babys søvnmønster alligevel.

Husk evt. at bede venner og familie om hjælp og aflastning til en gåtur med barnevognen el. lign, så du kan få hvilet dig i løbet af dagen, hvis du trænger til det.Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top