fbpx

Influenza-vaccine skader ikke gravide! Right?

Er influenza vaccine til gravide helt ufarligt?

Uh ha – de hurtige overskrifter kan altså godt være lidt risikable i mine øjne.

Jeg kender det selv. Jeg har også nok at se til (som alenemor til 3 skønne unger). 🙂 Og det går lidt stærkt ind imellem. Så øjnene smutter måske lige ned over avisens overskrifter, mens jeg rører i gryden til aftensmaden. Og det er måske ikke altid man lige får læst hele artiklen.

Den her overskrift: “Influenza-vaccine skader ikke under graviditet” røg ind i min mailboks en dag for ikke så længe siden. Fra hjemmesiden Videnskab.dk.

Og hvis ikke det var fordi jeg er sådan en sundhedsnørd, når det kommer til børn og gravide, så havde jeg nok ikke læst mere, men bare tænkt at så er der jo ingen grund til ikke at lade sig vaccinere.

Men nu ER jeg jo sundhedsnørd. Så jeg læste rent faktisk artiklen (som også viste sig at være ret kort).

Og det fik mig til at revurdere budskabet lidt. For ud fra overskriften forstod jeg, at der absolut intet farligt kunne være ved vaccinen.

Men det, som der egentlig blev skrevet var, at “at de vaccinerede kvinder ikke havde større sandsynlighed for at få voldsom morgenkvalme, urinvejsinfektioner, for højt blodtryk eller diabetes i de følgende 42 dage efter vaccinationen.”

Okay – så altså ikke noget om langtidseffekterne…..

Og heller ikke noget om andre problemer end de nævnte.

Så jeg synes nok at overskriften var at smøre en smule tykt på…… Hvad synes du?

Diskussionen for og imod vacciner er i øvrigt omfattende. I know!

Men lige i forhold til influenza er der i hvert fald utroligt mange naturlige og veldokumenterede måder, som man kan forebygge det på ved at styrke immunforsvaret.

Du kan finde en del om det ved at søge på “immunforsvar” her på bloggen.

P.S. Hvis du gerne vil sørge for at dit barn ikke bliver syg her i efteråret og vinteren er der et godt tip her fra bloggen i går, hvis du ikke har læst den.2 kommentarer til “Influenza-vaccine skader ikke gravide! Right?”

  1. Jeg spurgte mion læge om grunden til at de tilbød vaccinen til gravide, og de sagde bare, at det ikke var så godt at føde, hvis man var svækket af en influenza. Jeg valgte så at tage risikoen og ikke at tage vaccinen – men hvorfor skulle man tage den før? (morgenkvalme er jo i starten af graviditeten)

    1. Kære Eva. Jeg kan godt forstå, at du valgte den fra. I mine øjne er der meget bedre måder at forebygge influenza på! Kh Anette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen