fbpx

Gravide må ikke udrense – eller må de?

Må gravide og ammende udrense?

Må gravide og ammende f.eks. tage chlorella? (encellet alge med højt klorofyl indhold. Indeholder mange næringsstoffer og med stor afgiftnings-effekt på f.eks. dioxin og bly i kroppen)

Indtil for ganske nylig har mit udgangspunkt været: NEJ!

Fordi vi var nervøse for, at der blev frigivet skadelige stoffer fra moderen, som så ville gå over i det ufødte barn eller via modermælken til det ammende barn.

Men nu er jeg blevet helt høj (ja, jeg ved godt, at jeg er lidt underlig og nørdet…..). For nu har jeg lige læst om undersøgelser, der faktisk viser, at chlorella kan være særdeles gavnligt at tage både under graviditet og amning.

Vi ved jo, at dioxiner skader immunsystemet, øger risikoen for kræft og påvirker hormonerne i kroppen. Og en undersøgelse har faktisk vist, at ammende kvinder fik mindre dioxiner i modermælken, når de tog tilskud af chlorella. Der er også vist flere næringsstoffer (f.eks. betacaroten og lutein) i ammemælken hos kvinder, der tog chlorella.

 

Hos gravide reducerede chlorella jernmangel og for højt blodtryk. Og dyreforsøg har faktisk vist, at chlorella nedsætter transport af bly fra den gravide mor til fostret.

Hvis du gerne vil se links til undersøgelserne, finder du dem her.  Chlorella kan jo købes i helsekostbutikker mm.

Jeg kan rigtig godt lide den her:

chlorella
Chlorella til gravide

Så man kan faktisk godt sige at myten om at gravide og ammende på ingen måde må udrense – den er nu punkteret.

Jeg vil dog ikke anbefale at gravide og ammende bare kaster sig ud i hvilken som helst udrensning!!!

Men chlorella ser altså ud til at være en sikke og effektiv måde at beskytte sig selv og ikke mindst sit barn mod skadelige stoffer.3 kommentarer til “Gravide må ikke udrense – eller må de?”

 1. Kære Anette

  Jeg ved at dit opslag er fra 2014 men jeg vil høre om der er ny forskning på området ift. Chlorella og graviditet? Jeg tager selv Chlorella og er meget glad for det. Jeg kan ikke selv finde meget forskning på området, slet ikke danske sider. Dog har jeg læst på flere engelske sider at folk (privatpersoner og ikke professionelle) anbefaler at tage det under graviditet.
  Vil du uddybe lidt de fordele du har fundet ved det og har du selv taget Chlorella under graviditet?

  Med venlig hilsen
  Stine

 2. Hej, ved du noget om, hvordan det forholder sig mht. sauna og infrarød sauna, imens man ammer? (Min datter er knap 13 måneder)

  1. Anette Straadt

   Sauna og infrarød sauna virker udrensende. Derfor vil jeg vente til du er færdig med at amme. For ikke at frigive uønskede stoffer i kroppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen