fbpx

For-tidlig fødsel ser ud til at kunne forebygges.

 

Der er sammenhæng mellem indholdet af omega 3 fedtsyren DHA i mors blod og risikoen for at føde for tidligt.

Et metastudie har vist, at tilstrækkeligt med DHA i blodet kan sænke risikoen for at føde før uge 37 med 11 %. Og før uge 34 med 42 %.
Det er vigtige tal, synes jeg.

 

Der findes ikke så mange dokumenterede måder at forebygge for-tidlig fødsel på. Så det er rigtigt spændende at der nu kommer fokus på Omega 3.

Omega 3 til gravide har også vist effekter på allergi, søvn hos den nyfødte, motorik, kognitiv udvikling, synsudvikling og meget mere.

Så er du gravid?

Eller kender du nogen, der er?

Eller kender du nogen, der arbejder med gravide?

Så del meget gerne denne viden med dem.


Omega 3 i kroppen kan vi i høj grad selv styre. Det handler om at spise mange fede fisk (og samtidig undgå tungmetaller og miljøbelastende og antibiotika-spredende opdræt) eller tage en god kvalitets fiskeolie (alternativt alge-olie).

Husk at der skal være nok DHA (og også EPA – den anden fiske-omega 3) både til mor og den voksende baby i mors mave. Og husk at fiskeolien skal være både frisk og fri for tungmetaller! Spørg der hvor du køber, om de kan dokumentere begge dele fra uvildige laboratorier.

 

Vil du gerne slippe for tvivl om, hvordan du bedst styrker dit barns sundhed (også kommende børn)? Med Sunde Børns Verden har du hjælpen lige i din lomme.

Er du også sundhedsnørd? Og brænder for børnesundhed? Så se den spændende online uddannelse til Børnesundhedsvejleder her.1 kommentar til “For-tidlig fødsel ser ud til at kunne forebygges.”

  1. Pingback: Kommende mor - styrk din fertilitet med bakterier - Tryg mor - raske børn - glad familie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *