fbpx

Dit barns temperament kan aflæses i tarmen

Det er helt vildt så meget viden der idag viser os sammenhængen mellem tarmsystemet og adfærd. 

Et nyt finsk studie har fundet sammenhæng mellem hvilke typer af bakterier, der findes i tarmen. Og hvilken type af temperament et barn udviser ved 6 måneders alderen. 

 

Et musestudie har vist, at mus, der fik tarmbakterier fra personer med autisme, selv udviklede autistiske adfærdstræk. 

 

Det her er kun to af de nyeste studier. Der findes mange flere, som også peger på sammenhæng mellem adfærd, hjerne og tarm. 

Vi er slet ikke færdige med at samle viden på dette felt. Men i min optik ved vi nok til at beslutte os for som forældre at passe godt på vores børns fordøjelse og tarmbakterier. 

 

Hvordan gør man så det? 

Det gør man kort fortalt med fibre og sunde bakterier. Og ved at undgå mest muligt af det, der forstyrrer den sunde tarm: Raffineret mad, konserveringsmidler, emulgatorer, sprøjtemidler og fødevarer som barnet reagerer på. Og så ved at lade sit barn få masser af kontakt til naturen. 

 

Vil du slippe for snot, eksem, forstoppelse, refluks med mere?
Kom med i Sunde Børns Verden.

Her får du nøglerne til, hvordan dit barn bliver sund, rask og fyldt med livsglæde.
Du får inspiration, hjælp fra eksperter og meget mere.
SE HERHusk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top