fbpx

Den helt rigtige alder at starte med fast føde

Har du en baby der skal starte på skemad/ fast føde ?

Er du i tvivl om, hvornår det er rigtigt at starte?

Det kan jeg godt forstå. Der er mange holdninger og erfaringer, som du sikkert bliver præsenteret for og skal tage stilling til.

Jeg synes du skal tage rigtig meget udgangspunkt i dit eget barn og din egen fornemmelse. 

Derudover kan du lade dig inspirere udefra. 

Min erfaring og viden om hjernen/søvnen siger f.eks. at afbrudt nattesøvn IKKE forbedres ved at give dit barn fast føde (det er nogle andre knapper, du kan skrue på – få hjælp og inspiration i Sunde Børns Verden)

Min erfaring og viden om fordøjelsen hos børn siger også, at det er vigtigt at starte op med mad, der er letfordøjeligt og i små mængder for at undgå fortoppelse. Grøntsager er f.eks. ofte nemmere at fordøje end korn.

Min erfaring og viden om børns udvikling siger, at det er bedst at vente til omkring 6 måneders alderen eller derefter med at opstarte fast føde. For at tarmsystemet er modnet.

 

Et nyt studie har nu konkluderet, at der ikke er nogen helbredsmæssig gevinst ved at starte tidligt med fast føde. Og at selvom barnet måske udviklingsmæssig er klar til at spise fast føde ved 4-5 mdr´s alderen, så er det ikke nødvendigt at starte op der.

Det nye studie siger ikke noget om, hvornår du senest skal starte op. Det har kun fokus på babyer mellem 0-6 mdr. (Jeg kender til flere familier, der har valgt at vente til senere uden problemer. Bl.a. med metoden: Baby Led Weaning)

Studiet peger også på, at det kan være en fordel at barnet bliver præsenteret for forskellige fødevarer, når det er under 1 år, da det kan være med til at forebygge allergi – f.eks. for æg og peanuts. 

Vil du gerne have støtte til at opstarten af fast føde?

Kig ind i Sunde Børns Verden.

Du kan være med helt gratis i 30 dage.

I Sunde Børns Verden er der bl.a. en udførlig guide, der hjælper dig igang med fast føde – uden at dit barn får forstoppelse. Samtidig har du fri adgang til personlig rådgivning og meget mere.

De bedste æblehilsner
Æblemor Anette
Naturlig Sundhedsplejerske

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen