fbpx

Danske forskere: om kejsersnit og immunforsvar

Danske forskere har fået øjnene op for mange spændende (i hvert fald i mine øjne) sammenhænge der vedrører børns sundhed.

D. 10. juli blev der offentliggjort et dansk studie i Journal of Immunology , der har vist, at mus født ved kejsersnit har en anden sammensætning af bakterier i deres fordøjelsessystem end mus, der er født vaginalt.

Man fandt bl.a. at de, der var født ved kejsersnit havde væsentligt lavere forekomst af celler, der forhindrer immunforsvaret i at angribe kroppens egne celler.

Det har bl.a. sammenhæng med allergier, diabetes, crohns sygdom og andre autoimmune sygdomme.

Forklaringen er, at man ikke bliver præsenteret for bakterierne i mors skede, hvis man bliver født ved kejsersnit, hvor man jo i stedet trækkes ud gennem mors maveskind.

De af jer, der har fulgt Æblebørn i noget tid vil nok tænke, at det jo slet ikke er noget nyt.

Det har I hørt mig sige før.

Og det er helt rigtigt 🙂 .

Men det interessante her er jo, at vi nu har endnu et studie til at underbygge det! Og endda et dansk studie.

Hvis dit barn er født ved kejsersnit, er det en rigtig god anledning (blandt mange andre) til at give dit barn et godt tilskud af gavnlige tarmbakterier – såkaldt Probiotika.

Det kan f.eks. være mærket: Udo´s Choise Infant Blend, som købes i helsekosten og på internettet.

Husk at hvis du har spørgsmål til dit barns sundhed, er du altid mere end velkommen til at bruge den gratis brevkasse her.

Du kan være anonym, hvis du vil.Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top