fbpx

Fødselsmod – hvilken type er du?

Læs her den super spændende gæsteblog af psykomotorisk terapeut og zoneterapeut Pia Genet Rasmussen

 

Fødselsforberedelse giver bedre fødsler!

Fødselshistorier kan være meget forskellige. Ingen kan planlægge en fødsel – heller ikke dig. Når du føder et barn, har du ikke noget at bruge hovedet til. Det lyder måske skørt, for lige nu er du gravid og har sikkert tusind tanker om, hvordan det vil være at føde og blive mor. Men en fødsel kræver, at du giver kontrollen fra dig og overgiver dig til det, din krop fortæller dig. Det kan være angstprovokerende at skulle slippe kontrollen på den måde, og de fleste af os er ikke vant til det. Tværtimod lever mange et liv, som netop kræver fuld kontrol. Derfor er fødselsforberedelse en god idé, så du kan øve dig i at slippe kontrollen, være i nuet og vænne dig til at lytte til din krop.

 

Det er ikke sikkert, at du har brug for at lære det samme inden fødslen, som for eksempel din veninde! Hvad du har brug for at lære afhænger af, hvilken type kvinde du er.  De fleste kvinder har dog brug for at vide, hvad der helt konkret og fysisk sker under fødslen. Og alle kvinder – uanset om du er den kontrollerende, bange, spændte, glade eller bekymrede kvinde – har brug for at kunne:

  • Møde fødslen med tryghed og ro – Hvis du er meget bange og angst, vil du udskille hormoner, der hæmmer fødslen og får veerne til at gøre mere ondt. Det er derfor vigtigt, at du inden fødslen finder ud af, hvad det helt konkret er, du er bange for, og hvad du kan gøre for at blive tryg.

 

    • Start med at tale med din jordemoder og din kæreste om det. Gå også til fødselsforberedelse. Vælg et sted, hvor der både arbejdes med den fysiske og psykiske del af at være gravid.
  • Afspænde kroppen – Afspænding kræver koncentration og fokusering – de samme ingredienser, som du skal bruge under fødslen. Når du laver afspænding, lærer du at give slip på tankerne og lytte til kroppen. Bliv guidede igennem en åndedrætsafspænding på linket nedenfor.
  • Være til stede i nuet – Når du laver afspænding og åndedrætstræning, øver du dig også i at være til stede her og nu. Prøv også at være nærværende og fokuseret i de fleste af dine andre gøremål og aktiviteter i løbet af dagen.

 

    • Slippe kontrollen – Måske besidder du allerede den evne? Hvis du ikke gør, så øv dig i ikke at have styr på alting.
  • Lytte til kroppen – Din krop vil guide og vejlede dig gennem hele fødslen, hvis du lytter til den. Træn dig i at lytte og handle til sansningerne fra kroppen flere gange i løbet af dagen.

 

Hvis du har brug for at forberede dig mere til fødslen, giver jeg Klub Æblebørns læsere 15% rabat på min nye fødselsforberedelse bog Fødselsmod – brug din krop som hjælper.

fødselsmod

Køb bogen her: http://mindfulmovinggravid.dk/foedselsmod-brug-din-krop-som-hjaelper/. Skriv aebleboern under kupon, og der bliver fratrukket 15%.

 

v/Pia Genet Rasmussen

Psykomotorisk Terapeut og Zoneterapeut

 

t: 60 68 46 03

e: pia@mindfulmoving.dk

www.mindfulmovinggravid.dk

 Husk at Æblebørns rådgivningen ikke erstatter lægehjælp. Hvis du er i tvivl om dit barns sundhed, så søg altid læge. Viden fra Æblebørn er udelukkende tænkt til inspiration og information. Det kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top